Plača 400 in 3 otroci…

Najbolj me razjezi, ko vidim po TV-ju ljudi, ki nimajo denarja pa imajo 3 otroke. Naj jaz kot svoboden državljan čutim neko dolžnost, da jim pomagam, ker ženska ni mogla iti do ginekologa, da ji predpiše KT ali jo sterelizira oz., da ded ni šol na vazektomijo in zdj naj js čutim moralno odgovornost do nekoga, ko fuka pa ni zaščiten? Ne jaz je ne, najlažje je naštancati otroke pa prositi za pomoč. Še bolj neumne so oddaje tipa Svet in še retardirani so tisti, ki so jim dali nagrado za posebne dosežke. Kaj je poseben dosežek, da mi Krmelj razlaga od kod bo Gozdni Ivan gledal svoj TV sprejemnik in da mi pove, da se nova vrata ZD Železniki odpirajo avtomatsko in povrh so še steklena. Res tega nisem mogel videti in niti ne poznam stekla, hvala Igor Krmelj! Takšne oddaje pokrivajo takšne zgodbe in epilog je, da jim Bobinaci, Bavčarji in ostali bogataši delajo krivico, ker so revni? o_O? Se pravi, da je danes narobe biti bogat? Naj se jaz sramujem denarja, ker vem, da brez izobrazbe nisi nič, naj pustim šolo in moledujem, da kako se mi dela krivica? Niti ni logike, da primerjajo plače predsednikov uprav, ki imajo 1000krat bolj odgovorno delovno mesto kot pa neka fizička sila, ki jo delovni trg ponuja ogromno. Svet na Kanalu A NE počutim se moralno odgovornega za ljudi, ki niso seznanjeni s stvarmi, ki jih počnejo!

 • Share/Bookmark
 

12 odgovorov na “Plača 400 in 3 otroci…”

 1. dare  pravi:

  A veš, da me prav zanima kdo zahteva od tebe , da se čutiš karkoli dolžan ali , da se česarkoli sramuješ. Jaz osebno že ne bi zahteval kaj takega. Bi ti pa predlagal, da tuhtaš kaj drugega in se s svojim odnosom ne vtikaš v stiske ljudi. Če si kje videl družino s tremi otroki v težavah, verjetno nisi pomislil, kaj vse bi bilo lahko vzrok njihovih težav. Ljudje zbolijo, ljudem se dogajajo nesreče in nenazadnje, dogajajo se jim tudi krize in recesije. Zelo pogosto tudi takim, ki si tega nikakor ne zaslužijo. In večina takih ne tuhtajo koliko imajo Bobinci in Bavčarji. Le vprašujejo se včasih ali ni kateri od omenjenih kriv, da za svoje pošteno delo in desetletja lojalnosti ne morejo več dobivati tistih kurčevih 500€ na mesec.
  Lahko bi ti repliciral precej bolj na dolgo ampak itak verjetno nima smisla. Očitno si prepameten za kaj takega. Ti si kar podveži jajca ampak o drugih ljudeh pa ne sodi kar tako povprek. Vzemi si raje pet minut za razmislek! lp

 2. ketna  pravi:

  Dragi dare…

  Ne Bobinac in podobni niso krivi, da so imeli ti ljudje pri 16 in 17 svoje prve otroke oz., da se niso izšolali, ali pač?

 3. dare  pravi:

  A vidiš hudiča, nov podatek. Se pravi da si zgoraj pisal o tistih 16, 17 ?? A poznaš veliko takih primerov?

  In kakšno zvezo ima zdaj tukaj Bobinac? V mojem stavku so omenjeni ljudje, ki se jim je življenje podrlo po desetletjih dela…. Sicer pa si sam preberi, če želiš smiselno odrgovarjati.

 4. ketna  pravi:

  @dare

  Se pravi, da jaz če odidem z zavedanjem, da bom imel v prihodnosti stisko in takrat ko bom v njej bom po TV, boš ti rekel ja res je bogi?=D

 5. dare  pravi:

  Ne razumem tvojega vprašanja. Če pa veš vnaprej, da boš siromak, potem pa res ni smiselno ustanavljati velike družine. Ja, drži, res ne. In za nikogar nisem rekel , da je bogi. Hotel sem ti samo povedati, da ne moreš soditi povprek in na splošno , ker o situaciji nimaš pojma.

  Imam veliko družino in tudi šolan nisem posebno. Pa še nikoli nisem bil na TV ju in nikoli ne grem na socialno skrbstvo jamrat in še zdaleč nič od tega. Vem pa , da se lahko vsakemu in vedno zgodi, da mu življenje obrne hrbet in se mu marsikaj postavi na glavo . Pa če ima veliko familijo ali ne.

  V glavnem. Nima smisla se prerekati. Če imaš občutek, da lahko pametuješ o teh stvareh, ti kar nadaljuj. In upaj, da ti bo življenje teklo po načrtih. Lep pozdrav!

 6. ketna  pravi:

  @Dare

  Sploh ne pametujem. Vem, da se marsikaj lahko zgodi. Ti dam en primer družina Horvat: 7 otrok, pomoč iz vseh medijev, ženska pa si je kupvala šteke Marlboro, ki so vedno men najdražjimi cigareti. Predstavljena pa je bila kot siromak erste classe. Niso vsi je pa večina po TV takšnih. Vem za več primerov kot so Horvatovi.

 7. david.pelko  pravi:

  Ketna, ti si bedak.

 8. ketna  pravi:

  David pa nič manj kot si ti:)

 9. Anton  pravi:

  V določenem smislu ma ketna prav. Kar nekaj primerov je bilo v medijih in tudi v živo jih poznam. Kar delajo froce, čeprav vedo, da jim nimajo kaj dati. neodgovorno in nesramno do otrok, ki jih že v naprej obsodijo na revščino. Bo že država dala. Farji pa to podpirajo. Tam pred kamero vpijejo da nimajo kaj dat otrokom? Streha jim toči, stene so črne, ded suh in rdečkast v obraz, žena zelo okrogla, okrog hiše neobdelana zemlja. Vsaj dva pepelnika sta vidna polna na posnetku. Hobok jupola stane manj kot šteka poceni cigaret, in metla in cota še manj. Glede na to, da sta brez službe bi on lahko vsaj zbelil in zamenjal počene cigle na strehi, ona pa pospravla. Zakaj le. Še kajga otročka narest, bo mal več dodatka….bo že kako, saj otroke majo pa radi….

 10. Eleanor25Murphy  pravi:

  I propose not to wait until you get enough cash to buy different goods! You should just get the mortgage loans or short term loan and feel yourself comfortable

 11. cornflower cornflower  pravi:

  Ja, še kakega otročka, pa bo… jaz zagovarjam otroške dodatke za do tri otroke ba družino, za več pa naj bodo v družinah sami odgovorni in dovolj premožni, če se odločijo za tako veliko družino…

 12. Loris  pravi:

  smeti od življenja

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !