Splav

Splav je še vedno nekakšen tabu današnje družbe, ker še vedno nekateri mislijo, da to izgleda kot tiste fotograije na spletnih strani, ki prikazujejo splave iz Afrike, kjer to opravlja lokalni vrač. Splav je medicinski poseg, ki je danes zelo varen in tako dodelan, da je neplodnost oziroma težava z zanositvijo v prihodnosti minimalna. Seveda, če ne štejemo ekstremov, ki so na splavu po petkrat. Včasih tudi zataji kontracepcija in je splav edina možnost ženske, da se odloči kako bo potekala njena prihodnost. Splav je temeljni pokazatelj družbene svobode in še večje svobode same ženske, ki izbere to pravico! Splav ni umor, ker fetus ni zmožen samostojnega življenja in je odvisen od ženske. Število splavov pa lahko omejimo z veliko boljšo splošno družbeno spolno vzgojo, ki še vedno velja tabu med družinskimi pogovori(pri večini). Nihče se ni rodil z znanjem o spolnosti in prav je, da bi država izboljšala tudi program spolne vzgoje in mogoče bi aktivisti, ki hočejo ukiniti to pravico ženske morali aktivneje prostovoljno sodelovati v takšnih programih.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Splav”

  1. osamosvojitelj  pravi:

    RKC fundamentalistom vse tole argumentiranje nič ne pomeni, zato je po moje edina varovalka ustava, ki pa nas nefundamentaliste ne ščiti dovolj.

    Sicer so pa te reči okrog svetosti življenja v bistvu enostavnejše, kot si mislimo, preberite knjigo Petra Singerja Premislimo znova o življenju in smrti. Nekaj malega o knjigi na mojem blogu http://osamosvojitelj.blog.siol.net/2009/02/09/eluana-englaro-naj-pociva-v-miru/

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !